fredag 30 maj 2008

Skärgårdshus

Sköna Hem har många fina inredningsreportage på hemsidan. Jag gillar den här verandan, det blir mer mysigt och hemtrevligt med mycket saker på väggarna. Det gäller bara att det inte blir för mycket så att man känner sig överfallen av väggarna och alla saker. Tidigare har jag haft svårt för att sätta upp saker på väggarna, men nu märker jag att det är just såna bilder jag fastnar för. Det blir dessutom mer personligt, eftersom sakerna delvis visar vem som bor där.


Korgstolen är redan inköpt och en till ska det bli när altanen väl är inbyggd. Frågan är bara var de ska stå, framför den blivande öppna spisen eller framför fönstrena. I värsta fall kanske man kan flytta dem efter var man har lust att sitta för tillfället, de är ju inte särskilt tunga.
Huset från Sköna Hem hade en läcker blå matta från Ikea. Jag har ju hittat min drömmatta, men den var väl dyr, så jag hoppas på att hitta någon billigare (vilket inte är så lätt när man är kär - om man nu kan vara det i en matta) och den här var ju faktiskt inte så dum. Fast de har den säkert inte kvar.....




Fredagsmys


Det är så otroligt skönt att få sitta på altanen och njuta av kvällssolen en fredagskväll. Bläddra i en bra tidning eller läsa en bra bok, dricka ett glas rosévin eller en kopp te, njuta av doften från liljekonvaljerna i vasen på bordet. Ett riktigt gyllene ögonblick. Vi pratade om det på jobbet i veckan, att vi måste bli bättre på att dela med oss av våra gyllene ögonblick och inte bara prata om alla problem som dyker upp. Livet blir så mycket lättare då och det finns så många stunder som är fantastiska på olika sätt, bara man ger sig tid att se dem.


Har ni sett det senaste numret av Gård & Torp? Huset på framsidan ligger vid Baggensstäket i Nacka, i Stockholms skärgård. Det har länge varit ett favorithus och senast förra lördagen visade jag det för min sambo när vi åkte förbi med båten på väg till Utö. Det är så otroligt gulligt! Lite väl mycket båttrafik precis framför huset, men annars är det helt perfekt!

onsdag 28 maj 2008

Ljuvliga dofter

Tog en promenad idag när jag kom hem från jobbet. Det var en ren njutning, bara alla dofter som slår emot en just nu! Häggen har ersatts av syrenerna och nu kommer även liljekonvaljerna - ljuvligt!

Nyblom o Kollén har så mycket snyggt som är både lantligt och marint. Önskar att de hade en nätbutik så att alla deras saker fanns samlade på ett ställe. De har förstås en lagerbutik, får besöka den nästa gång jag ska till Göteborg (vilket tyvärr inte lär bli på länge....).


måndag 26 maj 2008

Dröm och verklighet

Vi hade ju bestämt oss för att ha pärlspont på väggarna i nya vardagsrummet, men nu har vi ändrat oss - igen! Det blir råspont istället, inte någon större skillnad kan tyckas, men det känns ändå lite mer marint och...... ja, snyggare, helt enkelt! Ralph Lauren visar många fina bilder på hemsidan, ovan är en som verkligen inspirerar.
Verkligheten ser lite annorlunda ut, skulle man kunna säga. Men det är bara att härda ut, om ett halvår räknar jag med att kunna sitta vid bordet och titta ut genom alla vita spröjsade fönster. Gissa om jag längtar!

Det bästa jag vet!






Det har varit en otroligt skön helg! Att få vara på sjön med familjen en hel dag var helt underbart! Det bästa av allt var när jag och mina brorsbarn satt fram i fören och njöt av vinden och farten när vi flög över vågorna. Det är absolut det bästa som finns, det finns ingenting som gör mig så lycklig, så fri och full av energi som att sitta fram i fören. Det kommer jag att leva på länge, länge!

Väl på Utö åt vi en lång lunch på Utö Värdshus och njöt sedan av solskenet på verandan. Tiden flög iväg och tyvägg hann jag inte gå i alla små butiker som jag planerat, men en sväng in till Utömakarna blev det i alla fall. Köpte inget den här gången, det får vänta tills jag hinner titta i lugn och ro, kan inte handla när jag är stressad.

onsdag 21 maj 2008

Den blomstertid nu kommer....


Idag har jag börjat leta fram sommarsånger för att få lite uppslag till vad min klass ska sjunga i kyrkan på avslutningen och det är så himla roligt! Jag älskar att sjunga, men jag ska erkänna att jag inte gjort det många gånger med min klass. Det föll liksom bort bland allt annat som ska finnas med på schemat. Nu ska det dock bli ändring på det - här ska sjungas sommarvisor som aldrig förr! Åh, vad jag älskar att vara "fröken", speciellt nu när det bara är en massa roliga saker vi har kvar att göra innan det underbara sommarlovet börjar! Fast jag längtar faktiskt redan till hösten, då ska jag göra allt så mycket bättre än jag gjorde i år!

Utö

På lördag ska vi till Utö i Stockholms södra skärgård för att fira min mamma som fyller år. Det ska bli så mysigt att få rå om familjen en hel dag! Trots att det bara är drygt sju mil till mina föräldrar och mina bröder och deras familjer så blir det inte så ofta vi träffas. Därför ska jag se till att njuta så mycket det bara går, och det brukar ju inte vara svårt när man är tillsammans med dem man älskar!

tisdag 20 maj 2008

Vackert sovrum


Vilket underbart sovrum! Med ett mörkt golv hade det varit ännu snyggare....
Bild från Sköna Hem.

söndag 18 maj 2008

Partytält de luxe


Titta vilket fint "partytält" de har på Mio, synd bara att det inte är till salu. Visst vore det läckert att ha det på tomten, perfekt både när man vill söka skugga och skydd för regn. Möblerna är inte heller helt fel. Är ju sugen på vita möbler, men de här var ju onekligen mycket häftigare. Det är nog tur att vi inte har råd att köpa nya utemöbler nu, jag hinner fundera lite till innan det är dags att bestämma sig för vilken sort det ska bli.


De här från Jysk skulle förstås göra sig väldigt bra under äppelträdet...... Vill ha större tomt så att vi får plats med fler sittplatser! :-)

lördag 17 maj 2008

Anledning att fira!


Varje fredag är värd att fira, men idag fanns det fler anledningar till att dricka bubbel och äta jordgubbar. För det första är jag äntligen klar med alla utvecklingssamtal - gud så skönt! För det andra fick vi äntligen bygglovet klart! Inte för att vi har väntat så länge, men eftersom de lovade besked inom tre dagar så kändes tre veckor som en evighet. Men nu är allt klart och det är bara att sätta igång att bygga. Fast det lär nog dröja ett par veckor till innan vi kommer så långt, vi har ju vääääääldigt många fönster att måla först :-)



Idag orkade vi inte laga mat, så det blev goda smörgåsar istället.


onsdag 14 maj 2008

Blommiga tapeter i köket


Jag har alltid varit mest för enfärgade målade väggar, men när det gäller köket börjar jag bli sugen på en tapet med blå blommor. Köksluckorna ska vara vita och golvet och bänkskivorna i mörkt trä. Köket från Electrolux Home ger en fingervisning om vad jag tänkt mig. Fast tapeten är ändå inte helt rätt. Här kommer några andra tapeter som jag tror skulle passar bättre.


Engelska Tapetmagasinet

Ralph Lauren

Ralph Lauren

Det lär inte gå åt så många rullar eftersom köket är litet, därför kanske vi kan kosta på oss en tapet från Ralp Lauren. Gillar man blått och det marina stilen har han mycket snyggt att välja mellan, titta bara här;



Man skulle ju kunna ha tapeter i badrummet också, rosa rosor kanske.... Fast det får jag titta efter en annan dag :-)

måndag 12 maj 2008

Lantligt blandat med New England

Nu har vi äntligen bestämt oss för vilka golv och väggar vi ska ha i vardagsrummet. Det blir ett mörkt ekgolv; Dala Flodas Ek Artist Kaffe. Vi har velat fram och tillbaka, rädda att det ska bli för mörkt, men vi rummet kommer att få många fönster och vita väggar med pärlspont så jag tror och hoppas att det blir bra ändå. Det är bara så otroligt snyggt med mörka golv - måste få det nu när vi väl ska lägga nytt!

Väggarna kommer, som sagt, att kläs med pärlspont. Först var jag inne på att ha liggande panel, men eftersom halva rummet har rätt lågt till tak (utbyggnaden kommer däremot att vara öppen upp till nock) vill jag försöka lura ögat och "höja" taket med hjälp av pärlspontens lodräta linjer. Risken med liggande panel är ju att de vågräta linjerna gör att taket känns lägre. Får väl se om det hjälper.... Liggande panel känns mer marint, vilket jag gillar, men nu vill jag blanda in lite mer lantligt för att det inte ska bli för mycket att det marina och New England.

Nu ska jag se om jag kan lära mig att göra collage som jag kan lägga upp här. Har sett att många andra bloggare gör det, men vet inte hur de gör. Måste se om jag kan klura ut det....

lördag 10 maj 2008

Jag har hittat mattan!

Efter att i flera dagar ha försökt hitta mattan jag skrev om sist, lyckades jag springa på den idag av en slump. Jag var på Vita Hem i Nacka och fick då syn på ett prov av mattan bland alla tyger och tapeter. Den handvävs på beställning av Kateha och var alltså inte så billig.... Men det kan inte hjälpas - den måste jag ha! Länkar till en bättre bild av mattan som jag inte lyckas spara så att jag kan visa den här.

Trivselhus - Husskisser, Green Line 744 Klicka på Kök så ser du hur mattan ser ut.

tisdag 6 maj 2008

Läckra kök med snygg matta

Köksrenoveringen lär dröja, men eftersom det finns så mycket att välja mellan är det nog lika bra att börja titta i god tid. Målade luckor i vitt eller grått med mörka bänkskivor i trä är det som ligger högst i topp - just nu i alla fall ;-)
Foto: Allt i hemmet

Foto: Trivselhus
Två snygga kök som har likadana mattor. Älskar blått och vitt och den här mattan skulle definitivt passa i vårt kök i framtiden.

söndag 4 maj 2008

En underbar söndag!

I morse åt vi frukost ute för första gången i år. Te, varma frallor, ägg och Dagens Nyheter till det - en perfekt start på dagen. Sen blev det äntligen lite gjort i trädgården. Krattade ihop alla grenar som jag klippt på äppelträden och sen kapade jag halva "buskträdet" (vet inte vad det är för sort) som ser så risig ut bredvid syrenen. När jag hunnit halvvägs tog orken slut, så jag får fortsätta med det nästa helg. Nu har jag precis kommit hem från första Friskis & Svettispasset på över ett år, gissa om jag är trött i hela kroppen..... Men skönt var det, efteråt i alla fall!
Jag har letat bland mina bilder för att hitta inspiration till vårt vardagsrum. Förmodligen kommer vi att behålla våra skinnsoffor ett tag till, men jag skulle kunna tänka mig blå soffor när det väl är dags att byta. Vita kanske vore snyggast, men jag vet med mig att jag inte skulle stå ut med att tvätta överdragen så ofta som det säkert behövs, så blå får nog sofforna bli istället (så gör det inget om jeansen färgar av sig :-)).

Foto: Pottery Barn

Foto: Willa Nordic

Foto: Victoria Hagan

Foto: Pottery Barn

Foto hittat på nätet, men jag minns inte var!


Det är säkert inte svårt att gissa att jag gillar mörkt trä, både när det gäller golv och möbler. Jag tycker det är jätte fint med alla vita hem som många bloggare visar, men jag saknar tyngden, karaktären som mörkt trä kan ge. För den sakens skull får det förstås inte bli för mycket, för då blir det förstås för tungt och dystert. Fast jag ska erkänna att det vita börjar smyga sig in hos mig med, det är omöjligt att stå emot till slut. Det är främst sovrummet som får stå för det vita i vårt hem, men jag tror att en och annan vitmålad möbler kommer att smyga sig in i vardagsrummet också så småningom......

fredag 2 maj 2008

Om det blir fint väder i morgon....



..... Skulle jag gärna sitta och njuta i solen i den här stolen från Flamant. Idag har det både varit kallt och regnigt så det har inte blivit nåt gjort i trädgården som jag hade tänkt. Blir det bättre i morgon så blir det ogräsrensning och krattning. Det är inte alltför ofta jag rensar i rabatterna, det ska jag erkänna. Förra året bestämde jag mig för att börja på nytt (eller helt enkelt rensa bort alla spår från sambons ex) och sen dess har jag inte hunnit plantera så mycket. Det är med andra ord väldigt glest mellan plantorna, vilket gör att allt ogräs, framför allt tistlarna, syns så väl. Har tänkt plantera tätt så att ogräset helt enkelt trängs undan, men först vill jag se hur rosorna och pionerna tar sig, som jag satte i höstas. Lavendel planterade jag i kanten av ena rabatten, men det var inte många av dem som överlevt vintern. Kanske ska satsa på nåt annat istället.... fast lavendel är ju så himla fint! Förra helgen sådde jag lavendel i en äggkartong som ska stå i kylen 2-3 veckor medan fröna gror. Får se om det kan bli några plantor av dem. De kanske klarar sig bättre om de planteras ut redan när de är små, istället för att de vant sig vid nåt varmt och mysigt växthus först. Ja, ja, jag får pröva och se.

Foto: Sofiero slott och slottsträdgård

StyleRoom

Idag "hittade" jag en jätte bra sida på nätet, StyleRoom. Där kan man lägga ut bilder på sitt hem och det är det måååånga som har gjort. Titta dit, där finns massor av inspiration för alla stilar!

torsdag 1 maj 2008

Nästan som en inglasad veranda


Nu blir det ju ingen riktig inglasad veranda, men tillbyggnaden får i alla fall många fönster. Skulle vilja ha många myrtenträd, som på bilden ovan från Qvesarum. Köpte mitt första olivträd på trädgårdsmässan, det kommer nog också att passa fint i något av alla fönster.

En liten tjej!

I juli ska jag bli faster för sjätte gången. I torsdag fick jag reda på att det blir en liten tjej! Eftersom vi har många killar i släkten så har jag ett uppdämt behov av att få köpa små rosa klänningar och annat gulligt. Kanske den här från FinaBarn;



Ritningar

Det är livsfarligt att börja blogga, jag sitter ju som fastklistrad framför datorn hela dagen! En snabb fika ute i solen och sen in igen. Fast jag har i alla fall tagit en promenad, så jag har inte så dåligt samvete. Nedan ser ni hur det såg ut längs mitt promenadstråk förra sommaren. Vägen går längs åkrar och skogar, det är otroligt vackert. Det har alltid varit min dröm att få bo på landet, men ändå nära stan. När längtan efter stadsliv blir för stor tar det bara 45-60 minuter till både Stockholm och Uppsala. Fast efter några timmar i stan längtar jag ut på landet igen.


Jag tänkte visa ritningarna på huset så att ni får se hur det är tänkt att se ut när det är klart. Det blir vitmålad panel med grå knutar och äkta spröjs i fönstrena. Nej, inte särskilt smart när man tänker på fönsterputsning, men vi kunde liksom inte låta bli, det är ju så mycket snyggare!





Fönstrena har redan kommit och min sambo har idag börjat slitet med att måla dem. Tur att han börjar redan nu, för det lär nog ta sin tid innan det är klart..... Herregud, vad många spröjs det är på varje fönster! Det är nu man börjar bli lite efterklok, kanske hade det varit bra med lösa spröjs ändå...... Men, men, lite slit (eller MYCKET slit rättare sagt) är det väl värt!