tisdag 29 juli 2008

Skrivhörna

Oj, en hel vecka har gått sedan jag skrev sist! Som så många andra har jag förstås njutit av värmen (fast det var ärligt talat i varmaste laget.... orkar ju inte ens sy och måla!) och dessutom har jag haft mina två brorsöner här i tre dagar. Igår skjutsade vi hem dem igen och då fick vi följa med familjen ut i skärgården över dan. Det var förstås helt underbart skönt, åka båt, bada, äta god mat och umgås med familjen. En perfekt födelsedag!


Bygget har ju äntligen kommit igång, men bilderna finns sparade i den andra datorn, så jag får vänta med att visa hur långt de har kommit. I det blivande vardagsrummet har jag bestämt mig för att ha ett skrivbord framför fönstret. Där ska jag sitta och titta ut över trädgården och upp på himlen, få inspiration till jobb, måleri- och syprojekt och bloggande. Det är inte alls samma sak att stirra in i en vägg, som jag gör nu. Dessutom är det faktiskt min bonussons rum. Han är förvisso bara här var tredje helg, men ändå, det är ju hans rum och jag kan förstås inte fixa till det på mitt sätt där. Men snart så! Ja, min skrivhörna kommer förstås att finnas i vardagsrummet, men det gör inget. Bara jag får sitta vid mitt fönster och drömma.... :-)


Jag har tänkt mig ett nätt skrivbord, det får inte vara för klumpigt. Har kollat på loppisar och auktioner under sommaren och förra veckan hittade jag det äntligen. Tittade in på en loppis där jag bor som jag inte ens lagt märke till förut, och där stod det! 900:- kostade det, ett riktigt fynd! Jag avslöjade för tanten som sålde det att jag ska måla det vitt och då tittade hon på mig som om jag var galen. "Men ska du måla ett så fint jugendskrivbord?" Jag trodde nästan att hon skulle vägra att sälja det till mig, men det gjorde hon såklart inte. Nu står det upp och ner på matbordet i det belamrade vardagsrummet där det råder full kaos just nu. Foto kommer senare.




Ungefär så här ser skrivbordet ut. Tror att det kommer att bli superfint med lite vit färg!


Till skrivbordet måste jag förstås ha en stol. Man kan knappast påstå att det är lätt att hitta en snygg skrivbordsstol.


Den här från Ikea är nog den.... minst fula skrivbordsstolen jag hittat. Jag vet att jag sett snyggare i trä, men frågan är var. Det får nog bli en vanlig stol istället. Har hittat några som är helt ok.
Den här är också från Ikea. Har faktiskt redan en sån i tvättstugan där jag sitter och syr.




Den här från Newport vore ju inte helt fel, men priset är förstås högre, 2250:-

Den här ser inte dum ut, bara 695:- på EM


Men till en början får jag nöja mig med en stol jag redan har. Den håller precis på att få ny kostym, en vit förstås. Jag ska försöka mig på att slipa den lite, så att den blir lite shabby. Får se om jag lyckas få till det. I annat fall är det ju bara att måla ett lager till, inge större skada skedd ;-)







En skrivbordslampa måste jag ju också ha. Den här tror jag det blir, 1350:- på Mio




Den här har vi redan bredvid soffan i TV-rummet i källaren, så det kan hända att den får flytta upp till vardagsrummet för att matcha skrivbordslampan. Den är en riktig favorit, ger jätte bra välriktat ljus när jag läser men utan att förstöra stämningen i rummet som många lampor gör.

Nu återstår att hitta några bokhyllor eller skåp där jag kan gömma pärmar och böcker jag behöver för jobbet. Det skulle vara snyggt med låga hyllor så att rummet känns luftigt.

Det här var inte så dumt, 1585:- Ikea. Gillar det riktigt mycket. Kanske två stycken, ett på var sida skrivbordet..... Fast jag får inte köpa det än, rummet måste bli klart först. Vem vet, jag kanske jag får helt andra idéer då.

tisdag 22 juli 2008

Byggstart!


Nu är materialet på plats så äntligen kan vi sätta igång med bygget. I morgon ska J ta ner eternitskivorna och takpannorna och sen är det bara att börja bygga. Har längtat så länge att jag är alldeles pirrig :-) Det blir förstås mest J som bygger, tillsammans med grannen som är snickare, medan jag får fixa annat.
Jag har kommit igång ordentligt med en massa pyssel och organiserande av grejer, har massor med energi och inte ens ro att sitta ner och blogga (har aldrig hänt förr...). Det är så mycket jag vill göra, sy draperier, kuddar, gardiner, dukar, handdukar och måla sängbord, stolar, postlåda, ljusstakar, pallar mm mm. En del är redan färdigt, men det får ni se en annan dag.
God natt!

Nya handdukar från Gripsholm, köpta på Spriida i Norrtälje.

söndag 20 juli 2008

Himla och loppisfynd

Igår fick jag för mig att åka till Himlas lagerbutik som ligger utanför Uppsala. På deras hemsida såg jag att den tyvägg var stängd, men de hade istället en sommarbutik i Norrskedika, utanför Östhammar. Då slog det mig att Roslagsdrömmar tipsat mig om en stor bakluckeloppis som är i just Norrskedika på lördagar under sommaren. Två flugor i en smäll med andra ord!

Loppisen var definitivt den största jag varit på, det var galet många utställare och besökare. Jag rekomenderar den verkligen för alla loppisfantaster. Jag var där först vid tolv, så jag missade säkert många godbitar. Hittade dock flera emaljerade saker från Kockum som jag inte kunde låta bli, en mugg, två trattar och ett litet tvättfat.


En häftig regnskur gjorde slut på mitt besök där, men när det lättade igen hittade jag två andra loppisar. På den ena gjorde jag mitt bästa fynd, som fick mig att känna mig som en ..... riktig loppistjej - om ni förstår vad jag menar ;-)



Ser ni stolarna, de är sådär sirliga och härligt slitna. Sitsarna behöver bytas ut, men jag tror jag syr några dynor tills J får tid med det. Man blir lite vit om händerna när man tar i dem, borde jag kanske måla om dem trots allt? Ni som kan sånt här - hjälp mig, snälla!


Jag köpte en stor zinkbalja också, den anas där mellan stolarna. Ska ordna blommorna i den lite finare, slängde bara ner dem som stod närmast för att jag skulle fota innan solen gick ner.

Sen var det dags för ett besök hos Himlas sommarbutik. Köpte lite smått och gott, bland annat dynor till de nya utemöblerna (som också får ligga nerpackade till nästa sommar... snyft...).

Påväg söderut igen hittade jag ett annorlunda café i Harg (i Norrskedika hade de inte ett enda fik - mycket märkligt, de hade ju kunnat tjäna multum så mycket folk som var där i lördags). Järnboden, som huset heter, byggdes 1758 för lagring av stångjärn inför skeppning till Stockholm. Nu är det konstutställning där och ett personligt litet café. Där satt jag och lyssnade på regnet som smattrade på markisväven med ägarens vovve liggandes vid mina fötter. Riktigt mysigt var det!

Har mer att rapportera, men det får vänta till i morgon :-)
Hoppas att ni får en härlig söndagskväll!

Nya utemöbler - till nästa år...

I torsdags köpte vi äntligen vita utemöbler med kryss i ryggen. Jag har suktat efter dem länge och när vi såg att Duka hade dem för halva priset gick det inte att låta bli längre, måste ju bara passa på när det är så billigt!




Idag tipsade Roslagsdrömmar om att Jula har rea på amerikanska däckstolar. Ännu en dröm som jag naturligtvis inte kunde låta bli att uppfylla.




Så nu står alla fina utemöbler..... i sina kartonger i boden :-( Ja, det är ju bara att inse att vi faktiskt inte kommer att få plats att vinterförvara dem någonstans om de är monterade, med tanke på att vi har fönster och annat byggmaterial överallt. Så jag får snällt se fram mot nästa vår då de äntligen ska få komma på rätt plats. Än har vi ju inte ens altanen de ska stå på, men när allt är fix och färdigt, då ska jag njuta!
Foton: Lamplagret

onsdag 16 juli 2008

Nya handdukar och lite annat


Igår var det ännu en underbar dag, då fick jag besök av Å och hennes två killar. Det var evigheter sen vi träffades så vi hade massor att prata om. Hon kom med nya idéer för både kök och vardagsrum, hon har verkligen blick för både färger och möblering. Det är kul att höra andras åsikter, speciellt hennes, för hon har jätte fint hemma. Lite mer klassiskt och stilrent än vad jag vill ha, men ändå så himla snyggt! Jag blir alltid "inredningslycklig" när jag är hos henne :-)


Idag har jag både tejpat fönster som ska målas, broderat handdukar och sytt in ett par caprijeans jag köpte i fredags. Jag har plötsligt inte ro att sitta still, vilket är himla bra för jag får äntligen en hel del gjort. I måndags kväll, strax före tolv, började jag plötsligt fixa i både badrummet och gästrummet så nu börjar jag få till det som jag vill ha det. Men det saknas ännu det där lilla extra, så det dröjer ett tag innan jag vågar visa det för er.

Ser ni klänyporna? Det är små fåglar som sitter och håller fast örngotten. Jag såg dem i en tidning förra året, men det blev inte av att jag köpte dem då. Jag hade tur, för Stockhome sålde dem även i år.

Nu ska vi till A&Js landställe och äta middag. I morgon har min J äntligen en ledig dag, så då ska vi till Norrtälje och titta på skutan Göteborg och sen blir det auktion på Ljusterö. Får se om jag lyckas bättre den här gången, beslutsångest är inge bra när man ska ropa in grejer.... Men man lär sig säkert! Ha det bra och njut av solen!

måndag 14 juli 2008

Picknick och lite annat



Idag har jag träffat min vän AS och hennes son. Vi tog en promenad till parken vid Edsbergs slott och satt sedan där och pratade och njöt i solen. En underbar dag!
Varje gång jag träffar någon av mina vänner tänker jag att vi måste ses oftare, men så rullar tiden bara iväg, en massa annat kommer ivägen. Så trist, för vänner ger ju både glädje och energi. Måste helt enkelt bli bättre på att ta mig tid att träffa dem även i vardagen. Den här veckan tar jag i alla fall igen det jag har missat under året, i morgon blir det fika i Norrtälje med Å, på onsdag ska vi hälsa på A och J på deras landställe, och på torsdag ska jag troligtvis träffa tre andra vänner och ha picknick. Härligt!


Plockade in riddarsporrar idag, de låg ner i rabatten, ingen som har gett dem det stöd de behöver i livet.... Har ju planerat hur rabatten ska se ut, tagit bort det mesta och flyttat på det jag vill behålla. Men nu har vi bestämt oss för att bygga en stor altan (ett frö jag sådde hos J för evigheter sen, men som först nu slagit rot ;-)) och då måste jag planera och plantera om allt igen. Rabatten kommer att bli mycket mindre, men det gör inget, då blir det mindre ogräs att rensa. Då ska riddarsporrarna få bättre stöd, kanske vid spaljen där rosor och klematis klättrar..... Ni ser det framför er va?!


På byrån står fredagens inköp. På Ambiance på Bryggargatan i Stockholm köpte jag vasen och skålen från House Doctor. Lyktan är från Ica Maxi.

söndag 13 juli 2008

Första "pysslet"

I höstas köpte jag en symaskin som kan brodera, tänkte att jag behövde ha något att pyssla med för att koppla bort jobbet. Det är Karna som inspirerat mig, hon syr och broderar så många fina saker. Det har dock inte blivit mycket gjort hittills, så jag har haft väldigt dåligt samvete för pengarna som spenderades på symaskinen. Har förvisso skapat broderier i dataprogrammet, men det är inte många stygn som har blivit sydda. Nu känns det dock som jag börjat få koll på hur det fungerar, både dataprogrammet och själva symaskinen, så nu ska här sys!



Dagens resultat är en handduk jag köpt på bruka och som jag broderat på. Det blev en strof ur "Barfotavisan" och det ska bli en handduk till med en strof från "Idas sommarvisa". Det är alla fina väggord som har inspirerat mig, tänkte att jag kan brodera istället för att måla på väggarna (fast jag ska nog måla på väggarna också, ska bara bestämma mig för var och vad först). Älskar att skriva, ord är vackra, speciellt med en sirlig stil. Eller det typsnittet Lexington använder. Så det lär komma mera, har många idéer som äntligen ska förverkligas. Himla kul!
Igår kom jag hem igen från brorsan. Det har varit så mysigt att få rå om mina killar i flera dagar. Dessutom fick jag gosa med deras lillasyster några gånger när vi hälsade på henne och hennes mamma på BB. När hela familjen väl var hemma lämnade jag dem ifred så att de fick njuta av att vara tillsammans igen. Men snart måste jag dit igen, att hålla i lilla E gav såklart mersmak.... :-) Och så längtar jag förstås efter killarna också, det är ju liksom "mina" barn eftersom jag inte har några egna.

När jag var där tog jag ju emot deras nya sängar. Jag tog ett kort av dem för att visa brorsans fru, så nu får ni också se dem. Det är inte bäddat än som ni ser, så titta istället på fondväggen bakom sängen. Blomsterslingorna är i sammet och bakgrunden i någon vit-silvrig färg som skiftar i olika ljus. På kvällen får man ett helt annat intryck av den, då framträder blommorna tydligare i skenet av spotarna i taket. Lite sugen på att ha en liknande fondvägg i vardagsrummet, men vi kan ju inte härma allt de gör.... Får njuta när jag är där istället.
Jag ska visa mer av deras sovrum när det väl är klart.
Handplockat har kommit med en utmaning som lyder så här: Fotografera någonting i ert hem som har en naturlig patina och berätta om föremålet :) Jag vet nog att ni har en hel del i era gömmor där ute ;)
Det lät ju kul, ska titta runt här hemma och se vad vi har för saker med patina. Det mesta är nog nytt, men det finns trots allt en del som har några år på nacken. Jag börjar med det som jag redan har fotograferat men inte visat än.



De här två teburkarna står i köksfönstret. Den stora hittade vi hos min svärmor när de flyttade från hus och lägenhet, den lilla är mitt första auktionsfynd. Kunde ju inte låta bli att ropa in den när vi redan hade den större hemma. Ska ta fler kort på andra saker och visa en annan dag.

Men först ska här pysslas, ska nog sy och brodera tror jag.... eller nåt annat kul. Dagarna hos brorsan gav inspiration till fixande, han håller hela tiden på och pular med nåt, kan inte sitta still. Hans syster (jag alltså) är nog lite mer drömmare, älskar att planera och fantisera men får inte så mycket gjort.... Nu ska det bli ändring på det! :-)

torsdag 10 juli 2008

En underbar liten tjej är född!


Igår kom hon till världen, min brorsdotter. Det gick fort, bara 4 timmar från vattnet gick till att hon låg på mammas mage. Tre timmar senare fick hennes två otroligt stolta storebröder, farmor, farfar och jag hälsa på. Det var förstås världens sötaste bebis! Det var skönt att se att både hon och hennes mamma mådde bra. De blir förmodligen kvar på BB till på lördag, så då får jag ta hand om killarna ett par dagar. Killarna vill helst gosa med sin syster hela tiden, det är underbart att se hur de riktigt strålar av lycka när de tittar på henne!


Nu har de åkt tillsammans med sin pappa för att hälsa på tjejerna. Jag är kvar hemma hos dem för att ta emot dubbelsängen som ska levereras vilken sekund som helst. Lilltjejen kom en vecka för tidigt så det är en del pyssel kvar innan hon kan flytta in med sina förlädrar i det nybyggda sovrummet. Jag ska ta bilder när det är klart så ni får se hur fint det blir.

Det bankas en hel del här i huset, takläggaren lägger nytt plåttak, snickarna sågar upp väggen för ett glasparti i köksväggen och elektrikern kopplar in ny el i sovrummet. Vet inte riktigt var jag ska ta vägen, skulle vilja ha ett sånt här trädgårdsrum att gömma mig i...... Foto från Sköna Hem

tisdag 8 juli 2008

Roslagsdrömmar får också en award!



Jag fick lite bråttom när jag gjorde inlägget om vilka jag ville ge awarden till, J gick här och trampade och ville iväg till Uppsala. Därför lyckades jag med konststycket att meddela Roslagsdrömmar att hon fått en award, men missade att lägga till henne i mitt inlägg.
FÖRLÅT!!!!!
Här kommer några fina bilder från hennes blogg;






måndag 7 juli 2008


Nu vill jag skicka vidare awarden jag fick av La Fleur Blanc som själv verkligen är värd den utmärkelsen. Här är några andra underbara bloggare som är väl värda ett besök;

Strandviksvillan som ger mig mycket inspiration och just nu är fullt upptagen med att göra iordning tomten.



Sand mellan tårna som precis planterat om sina örter och som bland annat visat sitt otroligt fina sovrum.



Sjöboden som är på segelsemester nu, men som annars visar många inspirerande bilder från sitt vackra hem.





Lyckostunder som gett mig både inspiration, butikstips inför min tripp till Helsningfors och recept på chokladmuffins.


Tack för all inspiration och alla gulliga kommentarer jag fått av er!


You make my day!


:-)

Mera ändringar i bloggen....

Tänk att det är så kul att hålla på och ändra utseendet på bloggen, det är svårt att sluta när man väl har börjat. Önskar dock att det fanns lite fler mallar att välja mellan, men det får gå ändå.

Vill varna er andra som tänker ändra mall på era sidor, för om ni har besöksräknare så försvinner den, eller rättare sagt stannar, när man byter mall. Tyckte att det var lite konstigt att den plötsligt stannade, vet ju att jag haft besökare eftersom de skrivit kommentarer. Nu har jag klistrat in koden från Susnet igen och äntligen fungerar det!

Min första award!

Gissa om jag blev glad när jag upptäckte att jag fått en award från Lena med den fina bloggen La Fleur Blanc! Det känns otroligt roligt och inspirerande, nu blev det ju ännu roligare att blogga! Jag ska naturligtvis skicka awarden vidare, måste bara pussla ihop ett inlägg med lite bilder från deras bloggar först. Tills dess får ni se några fina inspirerande bilder från La Fleur Blanc;










Visst har hon mycket fint hemma hos sig!

fredag 4 juli 2008

Akeba i Norrtälje spanade vi länge på en rottningfåtölj med fotpall, den skulle passa så bra framför den öppna spisen som vill ha i vardagsrummet. I januari reade de ut butiksexemplaret och då kunde vi inte låta bli att slå till, trots att vi inte riktigt hade plats för den innan vi byggde in altanen. Vi flyttade om möblerna när vi kom hem och på nåt sätt lyckades vi klämma in den - finns det hjärterum finns det korgstolsrum :-)


Nu när det börjar bli dags (ja, vi måste förstås bygga klart vardagsrummet först, men det skadar ju inte att vara ute i god tid) för att köpa en till fåtölj så säljer Akeba inte den längre. Typiskt! När jag letade efter tillverkaren/grossisten på nätet, Artwood, visade det sig att de har jätte mycket fina möbler. Tyvärr hade de ingen lista på återförsäljare och jag lyckades inte maila dem. Nåja, får väl ringa istället när det väl är dags för att köpa den. Annars kan jag ju alltid åka till Helsingfors, för där fanns den i första favoritaffären, Papagena på Södra Esplanaden.