onsdag 27 augusti 2008



Det finns många härliga höstnyheter från flera favoritmärken som gör att man verkligen längtar efter hösten. Lexington har kommit med en ny kollektion som är lite mer lantlig och.... mjukare än vanligt. Jag gillar det skarpt :)








På bordet bredvid sängen syns en söt liten väckarklocka som inte ser så dum ut. Sån skulle jag kunna tänka mig. Jag köpte en söt en på Ikea för nåt år sen, ni har säkert sett den förr;

Himla fin, men totalt oanvändbar. Tickade högt som attan och den höll på att skrämma livet ur mig när den ringde på morgonen. Nej, den går bara att använda som prydnad tyvärr.
Nu har jag en ny favorit från Tivoli Audio, den är supersnygg! Men den kostar hela 2895 kr hos Bagaren & kocken, lite väl mycket för att vackna till vacker musik på morgonen....
Men drömma kan man ju alltid! :)

måndag 25 augusti 2008

Utmärkelse!



Jag har fått en utmärkelse från Linda med den underbara bloggen Sand mellan tårna. Tack snälla Linda, jag blev otroligt glad!!!!! Titta in hos henne, där finns inspiration i massor. Hon är dessutom en riktigt skicklig fotograf!

Jag skickar vidare utmärkelsen senare i veckan, när jag lyckats välja någon av alla härliga bloggar som finns därute.....

Byggrapport

Nu har jag äntligen tagit lite bilder av bygget, så här följer en bildkavalkad;





Halva taket är klart


Andra halvan av taket är nästan helt inbäddad i isolering, inte mycket kvar nu

Panelen, eller vad det heter, som ska sitta utanpå väggarna ligger på tork för att sen målas innan den spikas upp.

Genom fönstret till höger om altandörren ser man grannes garage. Ingen vidare kul utsikt, måste plantera nåt stort där. Ignorera växthuset, det ska bort och bytas ut mot det här;

Hihi, nej, jag skojar bara :) Men nog vore det mysigt..... Något växthus är det ändå tänkt att det ska bli någon gång i framtiden. Ett som mest är till för att sitta och njuta i, med en kopp te eller ett glas vin och en inredningstidning.....

Det här är utsikten från ett annat fönster. Ser ni rönnen? Halva håller på att dör och i ett sista dödsryck har den sett till att säkra sin fortlevnad genom att producera mängder med rönnbär. Om man får tro den gamla bondepraktikan blir det alltså en sträng vinter i söder och en mild i norr. Bara så att ni vet vad som väntar i vinter :)

Igår skulle jag ta ner några grenar av syrenen som hängde ivägen över gångstigen. Det bidde inte mycket kvar av den när jag väl var klar....

Nederst på bilden ser ni jasminen som också blev totalt snaggad, lite högre upp anas några pinnar som sticker upp ur jorden, den forna vackra syrenen... Har länge tänkt klippa ner dem, de har sett så glesa och spretiga ut. Fast jag hade förstås tänkt att göra det direkt efter blomningen men så försvann ju sommarlovet så hastigt och lustigt (jag som hade all tid i världen....), det blev liksom aldrig gjort. Nu är det bara att hoppas att de tar sig till våren.

Jag fegklippte halva syrénen på andra sidan huset i juni och den har ju tagit sig riktigt bra. Lika bra att kapa av de spretiga grenarna som syns i bakgrunden.

Nu måste jag in och kika hos alla underbara bloggare som livar upp en trött skolfrökens vardag :)


torsdag 21 augusti 2008

Regn och Mio

Inspirationen är inte direkt i topp när regnet öser ner så att det plaskar på vardagsrumsgolvet. Hur är det möjligt att det kan regna så mycket, så länge???? Nej, nu gömmer jag mig i TV-rummet i källaren och låtsas att utbyggnaden är klar och det är dags att bestämma sig för vilka soffor vi ska ha.....


J har inte alls tyckt att det har varit nödvändigt att byta ut våra bruna (hiskeliga) skinnsoffor, men när han fick syn på den här på Mio så lät det som han börjar ändra sig :) Fast här ser den faktiskt inte alls lika fin ut som den gjorde i butiken. Priset var ärligt talat inte heller så fint, 22900 kr är i dyraste laget.



Men nu hittade jag en still från Mio som var mycket snyggare, på nätet i alla fall, OCH billigare! Gillar Howardsoffor, fast det här är förstås en kopia.





Nya Mio katalogen hade en hel del snyggt, som den här taklampan...





...och den här mattan.
De hade en jätte fin skänk också där jag skulle kunna gömma pärmar och fula skolböcker, men den är en av höstens nyheter och har visst inte kommit in i butikerna än.
Så fort solen skiner igen ska jag ta fram kameran och fota bygget. Även fast de ständigt blir avbrutna på grund av regnet så växer det ändå fram, sakta men säkert.
Jag önskar er alla en skön torsdagskväll!

fredag 15 augusti 2008

Tävlingstips


Ni har väl inte missat den fina bloggen Sand mellan tårna? Hon har målat flera läckra tavlor som passar oss New England fans perfekt och nu lottar hon ut ett av sina konstverk. Kika in på hennes sida och njut av alla vackra bilder, där finns inspiration i massor!!!

torsdag 14 augusti 2008

Bild från Zandvoort

Nu har allvaret börjat! Sommarlovet är slut och jag är i full gång med att planera läsåret. I full gång, det var kanske lite att ta i. Det känns fortfarande rätt förvirrat, ärligt talat. Det är så många småsaker att ta tag i - var ska man börja???? Kul är det, även fast det kanske inte låter så.
Jag gillar hösten (fast än är det förstås bara sensommar) för det ger en chans till nystart, en chans att få börja på nytt. Den här terminen blir det en kurs på distans på Uppsala Universitet och träning minst 3 dar i veckan. Eftersom J kommer att jobba på utbyggnaden på kvällarna kan ju jag lika gärna plugga och träna. Kursen varar bara i ett halvår så det hoppas jag att jag kan stå ut med. Det finns förstås en stor risk att jag inte hinner blogga så mycket, å andra sidan är det nästan lättare att vara effektiv och få mycket gjrot när man har massor att göra - får hoppas att det blir så.
Nu väntar första spinningpasset, blir svettig bara jag tänker på det..... ;)

torsdag 7 augusti 2008

De mest inspirerande bilderna


Kan inte låta bli att visa några bilder från ett underbart hem som är min största inspirationskälla just nu när vi bygger ut vardagsrummet. Sköna Hem har gjort reportaget men Slettvoll visar också bilder därifrån i sin reklam. Jag har nog visat några bilder därifrån tidigare, men i så fall får det bli en favorit i repris :)
De mörka golven, vita väggarna, lampan, segelbåten, stjärnkikaren, den randiga mattan, sofforna, kuddarna, borden - allt är bara så otroligt snyggt! Efter att ha fått syn på de här shabby borden slipade jag än mer på mina stolar jag visade igår.

De två översta bilderna är från Sköna Hem, den understa från Slettvoll.

Jag skulle ju inte skriva något idag, tänkte bara titta in lite andra bloggar. Men så kunde jag inte låta bli i alla fall. Fast nu hinner jag ju inte titta in hos er, för nu ska jag till min kollega och börja planera för höstterminen. Hoppas att jag hinner kika en snabbis i kväll istället.

Önskar er alla en härlig torsdag!

onsdag 6 augusti 2008

Snart är sommarlovet slut.....

Tänk vad tiden bara försvinner iväg. Alldeles nyss var det skolavslutning och nu är det bara en vecka kvar tills jag börjar jobba igen. Det är lätt att bli stressad över allt jag hade tänkt göra och som inte blev av, men jag ska istället försöka tänka på allt som jag faktiskt gjort den här sommaren; målat, sytt, tagit hand om två av mina brorsöner, fått en till liten brorsdotter, åkt båt, badat både i hav och sjö, varit i Helsingfors, träffat vänner, tagit tidiga långpromenader (fast det blev ett glapp på fyra veckor...) mm mm

På fredag bär det av till Simris, precis utanför Simrishamn på det vackra Österlen. Jag åker med min vän Å och hennes två söner. Vi ska bo hos hennes föräldrar som alltid får mig att känna mig så välkommen, det är som balsam för själen att få bo hos dem några dagar. Där finns inga måsten, förutom den obligatoriska simturen i bassängen med havsvatten. Sen blir det frukost och därefter en tur till havet, något mysigt café eller kanske en charmig inredningsbutik (tips mottages tacksamt!!!!!). Vi brukar turas om att laga god mat som vi äter i deras lilla gullliga trädgård där man ser fälten över den vita muren. TV blir det inte mycket, möjligen sommartorpet, fast det är ju redan avslutat för i år. Bara umgås, spela spel, läsa - det är riktig semester!


De har ett underbart gulligt litet lusthus i trädgården. Där satt jag förra sommaren och planerade inför mitt första år som lärare.

Sen börjar allvaret! Jag har rensat och organiserat papper och letat inspiration både på nätet och biblioteket så jag börjar komma igång. I morgon ska jag och en kollega mjukstarta med lunch och brainstorming om terminen som kommer. Det blir en spännande höst, min etta från förra året slås ihop med de nya ettorna så det blir en stor klass. 24 elever är förstås helt normalt, men för mig som är van vid 14 så lär nog skillnaden bli markant (jag vet, jag är hemskt bortskämd ;)). Men nu är jag inte längre nybörjare, allt är inte helt nytt längre och det känns så skönt.

Världens goaste lilla badpojke!

Det gäller bara att inte helt tappa mina andra intressen som jag äntligen kommit igång med, framför allt att sy och måla. Faktum är att jag redan nu försöker träna min självdisciplin för att jag ska få mer gjort och ta tag i det jag vill (och måste) göra. Det är ju inte klokt hur ofta jag bara fastnat framför datorn, helt förlorad i alla bloggar. Det beror ju förstås på att ni har så otroligt inspirerande bloggar :) men det gör ju att man själv inte får ett dyft gjort. Det blir liksom mycket drömmande och planerande men det är inte mycket som blir förverkligat. Det är likadant när jag ska leta efter material till lektionerna, det är så himla lätt att komma in på andra saker, andra lektioner, teman eller undervisningssätt. Men nu börjar det bli ändring på det! Jag anstränger mig (nästan) hela tiden att verkligen fullfölja det jag tänkt göra och ständigt kommer jag på mig själv med att plötsligt börja med nåt annat än det jag skulle. Kanske skulle behöva meditera eller börja med yoga för att bli bättre på att fokusera på nuet. Det kan nog bli nåt sånt till hösten...

Mycket funderande blir det! :)

Nu ska ni få se ett av måleriprojekten som är klart.


En liten "före-bild" med två julljusstakar som också ska få lite färg, fast de blir svarta istället för vita. Bakom syns den andra stolen som redan har fått lite grundfärg.


Här pågår slipning under äppelträdets välsignade skugga.



Slipade som en galning, nästa gång ska jag se om det kanske räcker med grundfärg innan jag börjar slipa.


Klar!

Den här ska få stå i sovrummet och den andra ska jag ha som skrivbordsstol.


I morgon hinner jag nog inte med något inlägg, i alla fall inte om jag ska skriva såhär mycket.... Därför önskar jag er redan nu en riktigt härlig helg! Återkommer tidigast nästa onsdag med en rapport från Österlen. Har ni några butikstips eller annat därifrån så skriv gärna en kommentar, jag kikar in en snabbis i morgon för säkerhets skull.


Kram, Ann

lördag 2 augusti 2008

Idag trodde jag att det skulle börja bli lite ordning på torpet eftersom J skulle börja jobba och jag i och med det skulle få tid att blogga i lugn och ro. Det blev inte riktigt så, han blev nämligen tvungen att stanna hemma för att vara "regnvakt". Taket är ju avplockat för att det ska byggas ihop med det nya och innan det hann bli gjort så slog regnguden till och fullkomligen dränkte oss i världens skyfall. I.... fredags tror jag, läckte det in i vardagsrummet. Det gör ju inte så mycket, där ska ju både väggar, golv och tak bytas. Att det rann efter väggarna i gamla garaget under altanen var inte heller hela världen, där finns ju i alla fall en golvbrunn och alla nya fönster står tryggt uppställda på pallar. Men när jag hörde att det plaskade i sovrummet var det inte riktigt lika kul. Jag sprang efter bunkar och plåtar för att fånga upp dropparna i och hade till slut 6 olika kärl stående på golvet. Det mesta rann dock efter väggen och ner under golvet....


Mitt i bedrövelsen kunde jag inte låta bli att undra om det här inte var svar på min hemliga önskan att få tapetsera om där..... Vi målade om och la både nytt tak och golv för drygt två år sen, så det känns lite tidigt att redan göra om där. När vi gjorde det hade vi precis träffats och jag kunde inte gärna sätta foten i golvet när J ville ha grönt i sitt sovrum. Jag tycker egentligen att det är jätte fint, det är bara det att blått inte passar in där och jag är ju liksom en väldigt blå människa, om ni förstår ;-) Idag syns knappt ett spår av gårdagen, så vi får väl se hur det blir. Golvet, som just nu är det snyggaste i hela huset, ska dock bytas ut i vilket fall som helst eftersom vi ska lägga värmeslingor under. Kanske blir det läge att tapetsera då trots allt, när vi ändå håller på, vare sig det behövs eller inte. Det är på hoppet man lever!


När vi planerade bygget insåg jag att det knappast skulle stå klart när Js semester var slut, men jag hade förstås hoppats att vi skulle ha hunnit betydligt längre än vi gjort. Snickaren som hjälper oss fick ryggskott i våras och var sjukskriven en månad. Det gjorde att han blev försenad med bygget han var på innan och J hjälpte honom därför att bli klar där i drygt två veckor. Så vår tillbyggnad (och jag) fick därför snällt vänta tills de hade tid att ta itu med den. När de välbörjade så kom den underbara (?) värmen och gjorde att de höll på att få värmeslag. Och sen kom alltså regnet..... Det där med att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder, gäller alltså inte när man bygger......

Men nu är det som det är, jag hoppas att de blir färdiga till jul i alla fall. De håller faktiskt på för fullt just nu, så det känns i alla fall som det händer nåt. Vår kära snickare kom hit direkt efter middan, trots att han jobbade sin första dag efter semestern och borde vara dötrött. Som tur är bor han på andra sidan staketet, så han har i alla fall nära hit. Brukar försöka bjuda på lite gott som uppmuntran och det verkar som om det hjälper :-) När de hade rest första väggen fick de müsliscones från Leila Lindholms "a piece of cake" - underbart gott och otroligt lätt att göra!

Nu ska ni få se hur bygget växer, sakta men säkert.




Eternit plattorna och takpannorna är bortplockade.



Här ligger första väggen. Hade ingen aning om att det är så man gör....



En kompis till J hade lovat att hjälpa oss att resa väggen, men när det var dags hade han åkt iväg till Dalarna. Som tur är har J två kusiner som är lantbrukare och S ställde genast upp och kom med deras baklastare.


Det såg lite läskigt ut, som om hela väggen skulle glida ner framför altanen...


Men det gick bra, väggen är på plats!



Så var det dags för limträbalken som ska ligga högst uppe i taknocken. Staketet till vår snickare fick monteras ner för att S skulle kunna komma fram med baklastaren. Silverpilen mejades ner, likaså några stammar av syrenen. Men vad gör väl det, lite svinn får man ju räkna med!

Otroligt att den orkade upp, den ser ju så stor och otymplig ut.


Här vajar limträbalken.



Så var den nästan på plats och vips har vi en taknock!

Så här ser det ut idag, med presenning som förhoppningsviss ligger bättre på plats inför nästa regnoväder.
På bilderna ser ni att vi ändrat på ritningarna lite. Det blir en dubbla altandörrar i mitten och ett fönster på var sida dörren. Sen ska det bli en stor altan framför där vi ska ha våra nya vita utemöbler som får stå och vänta i kartongerna tills allt är klart. Gissa om jag längtar tills det är dags att plocka fram dem! Fast främst längtar jag förstås tills själva rummet är klart.


Som ni ser råder det full kaos i det nuvarande vardagsrummet. I hörnan uppe i taket syns det att vatten läckt in. Tur att vi har TV-rummet nere i källaren i alla fall. Funderar på att ta ner soffbordet dit redan nu. Jag vill ju ha ett nytt bord i nya rummet så då kan vi ju lika gärna ta upp det hemska furumonstret vi har som soffbord där nere nu. Kanske ska måla det vitt och ha det tills jag hittar nåt. Har fått målarfnatt, skulle kunna måla varenda möbel i hela huset - det är ju så himla kul! Ska snart visa det jag fixat hittills.


Här ligger mitt skrivbord ovanpå matbordet i väntan på målarfärg.
Nej, nu är jag så himla hungrig, måste äta! Har inte vågat störa killarna som jobbar för fullt, bäst att vänta tills de är klara för kvällen. Men nu ska jag i alla fall förbereda så att det är klart när de väl tar kväller. Då kan vi äta i vår TV-grotta (det känns lite som en mysig grotta i och med de smala källarfönstrena) medan vi tittar på vad Ernst hittar på i sommarens sista program.


Hoppas att ni får en riktigt mysig kväll, trots regnet!
PS. Såg att det står 2 augusti på inlägget, det var då jag började skriva men det är ju faktiskt den 4 augusti idag, när jag äntligen är klar....