måndag 22 september 2008

Te

Bland det mest avkopplande som finns är att få dricka en kopp te i lugn och ro. I fredags satt jag i öppningen där altandörrarna ska sitta, drack en stor kopp med cinnamon spice (Yogi Tea) och njöt i solen. Då dröjde det inte länge fören stressen rann av mig och jag fylldes av lugn och lycka. Så borde varje arbetsdag avslutas, men man får passa på att njuta extra mycket när man väl får till de där gyllene ögonblicken.


Det finns så många olika tesorter att det blir svårt att välja. En grön favorit är Green Tea Chai, det smakar mycket mer än andra gröna tesorter jag prövat tidigare. Ett gott rött te som jag precis upptäckt är gjort på blåbär (Friggs). Det lär vara fullt av antioxidanter - precis vad man behöver under hösten!

När man är tedrickare kan man förstås frossa i vackra temuggar. Det senaste inköpet har jag visat tidigare, köpt i Helsingfors men det finns också hos Par Courrier.

Underbara teburkar "måste" man naturligtvis också ha för att förgylla tedrickandet ytterligare. Idag fick jag syn på Greengates underbara skapelser;


Nu ska jag på kandaliniyoga. Där kan man också köpa te, kanske ska passa på att fylla förråden (som om det behövs....)

söndag 21 september 2008

Fönster och taklagskräftfest


I går hade vi kombinerad kräftskiva och taklagsfest och då passade vi på att inviga utbyggnaden. Vi hade en otroligt trevlig kväll! Vi började redan på eftermiddagen med att grilla och spela kubb. När det blev kyligare flyttade vi in och satte oss i vårt långt ifrån färdiga vardagsrum. Öppningen för altandörrarna hade satts igen med mdf-skivor och några av fönsteröppningarna hade täppts till med isolering för att vi skulle få det varmt och skönt. Dock fick fönstrena i väster komma på plats och det var faktiskt lite pirrigt - skulle det bli så bra som vi hoppades? Tack och lov så är vi supernöjda! Jag går dit titt som tätt bara för att få titta på dem och nu längtar jag ännu mer efter att de andra också ska få komma på plats.
Tänk vit stående panel så kanske ni anar hur det kommer att se ut när det är klart.

Vackra detaljer :)

Mitt nya skrivbord fick agera bardisk. Några av gästerna höll på att få slag när jag sa att jag ska måla det vitt.... ;)

Det var rätt praktiskt med betonggolv, kräftspill och nedtrampade nötter gav det bara mer patina.


Azalea är en riktig höst och vinterblomma tycker jag. Krukan har jag spanat länge på, finns på Ica. Har två i nästan samma mönster fast fyrkantiga, gillar den lite krackelerade ytan.

Det var så kul att fixa och dona inför festen, trots att jag tyckte att jag inte alls hade tid. Det är verkligen perfekt avslappning, att dekorera och pynta. Skulle ta mig mer tid för att göra det, men träna, plugga och planera lektioner kommer jag ju inte ifrån och just nu är det inte så mycket tid över för annat. Ångrar nästan att jag hoppade på distanskursen men samtidigt ger den energi, det är ju kul att få lära sig mer om det man arbetar med. Bloggandet tar ju också en del tid trots att jag inte gör inlägg så ofta, men det vill jag absolut inte vara utan. Får försöka härda ut den här terminen och stjäla till mig några pysselstunder då och då.

Hoppas att ni alla får en härlig vecka med gott om tid för pyssel och fix!

onsdag 17 september 2008

Isolerat!

Nu är hösten verkligen här, idag var det dags för både stövlar och kappa, trött på att gå och frysa i ett sista försök att intala mig att sommaren inte är över. Nu har även vår utbyggnad fått på sig vinterkläderna - isoleringen är på plats! Äntligen känns det verkligen som ett rum där ute och det är mycket lättare att föreställa sig hur det ska bli när det är klart. Så här ser det ut nu;















Nu väntar både plugg och planering av morgondagens lektioner, så bilderna får tala för sig själva.



Tidlösan frodas - likaså ogräset :)

söndag 14 september 2008

Dop


I morgon är det dags för min brorsdotter Elins dop. Redan innan hon föddes köpte jag pappret jag slagit in ena presenten i, kunde bara inte låta bli. Jag har köpt ett vitt påslakan från Himla som har en ljusrosa rand upptill. Ovanför den randen har jag broderat Elin - tyvärr glömde jag att ta kort innan jag slog in det.


I våras fick jag se någon bloggare, minns inte vilken, vars dotter fått Prinsessan på ärten i födelsedagspresent. Den var så himla fin! När jag fick se den hos Koffert fanns det ingen återvändo, jag var bara tvungen att köpa den till Elin! Det lär dröja innan hon kan leka med den, men tills dess kan den få stå som prydnad i hennes rum.

Jag har fått äran att vara gudmor och tillsammans med Elins andra gudmor ska jag läsa en underbar dikt jag hittat på nätet;

Kom till mig när du är ledsen
och jag ska trösta dig.

Kom till mig när du är ensam
och jag skall hålla dig sällskap.

Kom till mig när du behöver prata
och jag ska lyssna.

Kom till mig när du är ensam
och jag ska hålla om dig.

När du än behöver mig
ställer jag upp för dig.

Vad det än gäller, när det än är,
Finns jag här för dig.

Dikten är skriven av en okänd författare. Jag tycker att den är helt underbar, den säger precis vad jag känner för Elin :)

onsdag 10 september 2008

Förälskad!

Idag har jag hittat så många fina möbler som dessutom är riktigt billiga! Kan man bli annat än lycklig?! Det var när jag tittade in hos Piffa och Puffa som jag såg att hon visade möbler från Möbelgrossisten. Eftersom det var ett och annat kryss inblandat så var jag förstås tvungen att titta vidare hos Möbelgrossisten. Jag lovar att det är fler än jag, och Piffa och Puffa förstås, som kan hitta flera favoriter där. Där fanns ju två soffbord som var superfina, för att inte tala om bokhyllorna, vitrinskåpen, byråerna och alla andra "kryss-möbler". Titta bar här så får ni se;




Två toksnygga soffbord! Kanske man skulle ha ett utan kryss, det får ju inte bli för mycket.


Sparar ju hellre kryssen till det här underbara vitrinskåpet....

Eller det här som skulle passa perfekt om jag bara hade ett större kök....

Snyggt vitrinskåp, fast utan kryss....

Här skulle jag kunna gömma alla fula pärmar och pluggböcker.

Drömma kan man ju alltid.... :)

lördag 6 september 2008

En efterlängtad detalj



Igår var jag och J i Stockholm för att köpa en doppresent åt lilla E. Vi hittade vad vi skulle på Koffert, men det är bäst att jag väntar till efter dopet med att visa vad det är i paketet.


När vi ändå var på Humlegårdsgatan var vi förstås tvugna att kika in i Hans Mikaels butiker, både den ljusa och den mörka. Där, i den ljusa butiken hittade jag något jag letat efter länge. När J fick se hur glad jag blev undrade han om jag inte borde söka för det där, han förstod inte alls att jag kunde bli så lycklig över ett decilitermått :) Det är från House Style, och jag har sett det i ett par nätbutiker, men då har frakten varit så himla dyr. Det finns en stor variant också, men den är lättare att få tag på (fast hos Hans Mikaels fanns den förstås inte). Så nu är jag så lycklig så, äntligen har jag fått mitt decilitermått!


Jag tycker att det förgyller vardagen när man har vackra vardagsföremål, då blir jag glad varje gång jag får syn på mina favoritsaker. Det förstår inte J, men jag har en känsla av att jag inte är ensam om det här i bloggvärlden ;)


tisdag 2 september 2008



Jag har hittat en ny favoritklocka att ha bredvid sängen, en bordsklocka från Par Courrier. Visserligen lär den knappast väcka mig på morgonen, men när jag väl slår upp mina blå (grå) så lär jag bli lycklig bara av att få se den här vackra tingesten på mitt sängbord. Väckningen kan jag överlåta till mobilen.



Efter mycket vånda har jag bestämt mig för vilken av alla mina favoritbloggar som ska få utmärkelsen jag fick av Linda med den inspirerande bloggen Sand mellan tårna. Det är Anna och Joakim som jag tycker är väl värda den awarden. De har bloggen Lösvirkesbyggarna där de skriver om allt som händer kring deras husbygge. Det är så kul att se hur deras fina hus växer fram bit för bit. Vår egen tillbyggnad känns genast mikroskopisk när man jämför med deras bygge, det är bra att få lite perspektiv ibland :) Titta in hos dem ni också!

måndag 1 september 2008

TV-rummet


I söndags fick jag ett efterlängtat ryck och fixade till lite i vårt TV-rum i källaren. Favoritmöbeln där nere är vår stora röda soffa som är otroligt skön att krypa upp i. Den är dock inte sittvänlig för föräldrarna eller andra med ryggproblem eller så, det går liksom inte att sitta normalt i den. I går bar J och vår snickare ner soffbordet vi haft uppe i vardagsrummet och jag tycker att det passade riktigt bra här nere. Även kohuden fick flytta ner och lilla kistan på bordet som vi har alla fjärrkontroller i. Det finns mycket kvar att önska, ta bort elementet på väggen (hur tänkte de när de satte det där?), ta bort panelen och måla väggarna, byta golv och sätt in golvvärme mm mm ...... Men det är i alla fall en början! :)


Bordet, kistan och soffan är från Mio. Ljusstakar från Zandvoort.

Stjärnkikare från Mio.

Fyr från Akeba.

Kompass, timglas, kikare och förstoringsglas. Funderar på att ställa upp det så att sakerna syns bättre, men de ligger fint i den lilla lådan också.

Bakom TV:n har jag satt ett draperi för att dölja den fula furuspaljen och garderobsdörren. Inte helt nöjd med resultatet, men det är i alla fall bättre än innan;


De här sista två bilderna är riktigt hemska, men de får duga den här gången.


Här ser ni hur det såg ut innan, med det hemska furubordet och den tråkiga mattan. Försökte pigga upp bordet med en löpare men det vete katten om det hjälpte. De matchande kuddarna i soffan är de första som jag sytt med blixtlås så att jag ska kunna byta ut dem när jag får lust. Det börjar bli dags snart, men jag är inte säker på vad jag vill ha.....

Det var allt för idag! Ska iväg på ett prova-på-pass i yoga men först måste jag hinna jag titta runt hos alla mina bloggvänner och se hur ni haft det i helgen! :)