söndag 28 december 2008

Jul- och nyårstankar

Visst är de härliga, de här dagarna precis efter julafton. När lugnet sänker sig och man faktiskt får slöa så mycket man vill. Bara läsa, titta på TV och så äta lite när det börjar suga i magen. Så himla skönt....

Fast till slut börjar det ändå krypa i kroppen, måste röra på mig! Då är det bara att ta en av dessa ljuva julpromenader, då man får njuta av kall, klar luft och den vackra rimfrosten som gnistrar som juveler i solen.

Mitt under en promenad börjar tanken på det nya året smyga sig på. Nytt år, nya möjligheter att forma livet och sig själv.

Visst är det så att man snart faller in i gamla rutiner, men här och där lyckas man få till en ny och god vana, kanske gå den där kursen man funderat länge på eller träffa sin familj och sina vänner lite oftare.

Vi får väl se hur det blir med löftena i år.... :)

onsdag 24 december 2008

God Jul!

Jag vill önska er alla en härligt skön Jul och ett riktigt Gott Nytt År! Tack för alla goa kommentarer och för all inspiration som ni sprider :)
Kram, Ann

måndag 15 december 2008

Lyxig ledighet


Idag har jag varit ledig! Jag har inarbetad tid som jag passade på att ta ut nu när terminen går mot sitt slut. Det känns så lyxigt att få en extra ledig dag, trots att jullovet stundar. Tror att man tar tillvara tiden bättre när det bara är en kort ledighet, som idag. Hann både med morgonpromenad, städning, handla sista julklappen i Stockholm, se Äntligen hemma och göra några julkort. Får se om jag blir lika effektiv under jullovet också.... Fast, det klart, det är ju då man ska vila ut, läsa böcker och bara mysa, UTAN att behöva göra så mycket. Varannan dag vore väl bra, en perfekt blandning mellan vila och aktivitet. Det ser jag fram mot!

lördag 13 december 2008

Lussebak


Idag har jag bakat Leilas saffran- och romsnurror, fast utan rom. De blev otroligt saftiga och goda - har ni inte bakat lussebullar än, så måste ni absolut testa det här receptet! Jag har en riktig bakperiod just nu, har bakat 5 sorter på en vecka, det är definitivt rekord för mig :) Men det gäller ju att inte äta upp allt med en gång. Ett smakprov blir det, resten åker in i frysen direkt. Känner mig så härligt huslig när jag bakar, dessutom får det mig att varva ner och släppa alla tankar på jobb och annat.



Att jag plötsligt tar mig tid att baka beror delvis på att J är i full gång med att måla fönster. När han gör det på kvällarna så har jag inte ro att slöa framför TV:n, då vill jag också göra nåt. Så det är bra att han är flitig, då får vi båda mycket gjort!


Så här ser det ut i bygget. Tre fönster målas just nu, först olja, sen grundmålning och slutligen två lager med vit färg. Det tar åtta dagar för ett fönster att bli klart, eftersom de ska målas på båda sidorna. När de är klara är det "bara" altandörrarna kvar och det är det jag ser fram mot mest just nu - det ska bli så himla kul att se hur det blir när de kommer på plats!



Vi har beställt vita strömbrytare och eluttag från Eljo Renova. Först var vi sugna på att ta dem i svart, men så fegade vi ur. Nu börjar vi dock ångra oss, nog vore det snyggare att ha dem i svart...

I morgon blir det pyssel och fix hela dan! Det börjar bli dags att göra julkort om jag ska hinna skicka iväg dem i tid, julklappar ska slås in, skulle vilja sy lite juldukar och kuddar, baka lite mer, städa lite, ta fram lite mer julsaker, måla en ljusstake..... Mycket att göra, men bara roliga saker (ja, kanske inte städa då förstås...)!

Vill du vinna en lykta....


.... så hälsa på hos Eikkala - Den lilla inredningsbloggen!

fredag 5 december 2008

Fredagsstämning

Fredag, en nästan magisk dag. Förväntan redan på morgonen, snart är det helg, ledighet, tid att göra det jag längtat efter hela veckan. Fredagsstämning på jobbet, lite godis i personalrummet, prat om helgplaner, spralliga glada barn.
Stormlykta från Zandvoort

Så äntligen, ett inställt utvecklingssamtal och plötsligt är helgen här! Så hem, julkaffe, två skivor danskt rågbröd och DN Bostad.

Stjärna från Årstiden

Hmmm.... börjar gå ner i varv, tar koppen med mig och sätter mig framför datorn. Tid att sitta och titta runt hos mina bloggvänner, få inspiration och total avkoppling.

Ljusstake i gjutjärn från Bruka, slinga med vita hjärtan och pärlor

Om en timme kommer J hem, då blir det en tur till affären, köpa något gott och lättlagat. Sen hem, laga mat, njuta av ett glas rött vin. En underbar start på helgen :)

Fat från Dis