söndag 25 januari 2009

Fönster på plats!

Efter frukosten såg väggen ut så här när jag tittade ut genom sovrumsfönstret.

Bara 10 minuter senare var det hål i väggen!

Det blir lite väl mycket insyn från grannen, tur att vår syren står där och skymmer sikten något.
Vips, så var fönstret på plats!


De spretiga slangarna ska förse spottar och uttag med el.



Nu är det "bara" altandörrarna kvar. Här är Johnny i full gång med att slipa första dörren och nu är den till och med färdigoljad. Det lär nog dröja ca två veckor innan båda dörrarna är helt klara, men den som väntar på nåt gott.... ;)
Jag vill tacka för de gulliga kommentarerna när jag hade influensan. Jag blir alltid glad när ni skriver små hälsningar, men när man är sjuk betyder det extra mycket. Tack snälla!!!! :)
Jag önskar er en härlig vecka, full med pyssel, mys och lite lagom med jobb!

måndag 19 januari 2009

Byggrapport

Här satt jag igår, läste Dagens Nyheter....

... drack te...

... och myste :) Dricka te och läsa är ungefär vad jag orkar med just nu, har lyckats få influensan som inte vill ge med sig än. Det var ju inte någon drömstart på året precis, jag som kommit igång så bra med både träning och bra mat. Men det är inte mycket att göra, bara kurera sig så gott det går, så ska jag väl snart piggna till igen.

Från fåtöljen ser man ut i utbyggnaden och det slog mig att jag inte skrivit om den på länge. Taket har fått gips, elen är dragen och på väggarna sitter nu någon form av spånskivor.

Här syns fönsterkarmen som ska in i väggen till vänster. Det är några dagars målning kvar, men förhoppningsvis blir den klar till nästa helg så då kommer äntligen sista fönsterpartiet på plats.

Dörrkarmen målas också och sen är det altandörrarnas tur. Det finns hopp om att de blir klara om knappt två veckor och när de väl kommit på plats är det dags att riva väggen till gamla vardagsrummet!!!! Åh, vad jag längtar, att riva väggen känns som en riktig milstolpe :)

onsdag 14 januari 2009

Mer blå drömmar


Det är tur att det lär dröja ett tag innan väggarna ska målas, för inte är det lätt att bestämma sig för vilken färg vi ska ha. Tror nog inte att det blir blått när allt kommer omkring. Det kan det däremot bli i köket så småningom.

Gillar den här... lattefärgen, passar ju dessutom bra ihop med blått!


Det här var nog lite väl pastelligt, men sommarfint ändå.

Eller så här, älskar skåpet och bordet! Soffan är inte dum den heller :)
Bilder från Country Home och Country Living.







tisdag 13 januari 2009

Golv från Littauen


Är det någon som köpt golv från Littauen? Vi har hittat ett företag, Querc-us med jätte fina golv och är lite nyfikna. Har inte tagit reda på priset än, men det ryktas om att man kan göra ett klipp. Skriv gärna en kommentar om du eller någon du känner beställd därifrån!
Så här när julen är på väg ut flyttas saker runt i huset och hittar nya platser. Stjärnorna har flyttat ner från väggen i vardagsrummet in i köket.

Orkidén flyttade från sovrummet och ljusstakarna från vardagsrummet - in till köket.


Något nytt som flyttat in! Var på Newport och hittade den här fina stormlyktan, till halva priset! Det är lycka :)


Lite nytt i sovrummet; den fina klockan från Par Courrier tillsammans med min favoritängel.

Hittade flera söta prydnader till granen, så nu ser jag redan fram mot nästa jul då jag får hänga upp dem i den STORA granen i det STORA vardagsrummet!!!



fredag 9 januari 2009

Blå väggar?

Har länge velat se Sex in the city och ikväll när ändå Johnny skulle bort, passade jag på att hyra den. Den var riktigt bra! Så härligt med lite glamour, kärlek, tårar och - naturligtvis - ett lyckligt slut. En sån där film man behöver ibland, för att drömma sig bort en stund. Till råga på allt fick jag lite näring till mina blå drömmar....

Blått har alltid varit min favoritfärg och den här bilden som jag hittade hos Dramhouse har länge funnits i mitt bakhuvud. Lite för ljusblått, men ändå så himla snyggt till det mörka golvet.



Så idag fick jag se Carries nystylade lägenhet, naturligtvis hade hon blå väggar!!!!

Hade precis bestämt mig för att satsa på ljust beige eller caffe latte, men nu blev jag allt lite sugen på blått igen :)

Frågan är om man vågar.....

måndag 5 januari 2009

Leilas Country Living


Jag vet inte hur jag har kunnat misssa det här, jag som är en stor beundrare Leila. I mars kommer första numret av Leilas Country Living med vintage, inredning, recept och trädgård. Blir tidningen i stil med hennes underbara TV-program i det vackra köket så är det en tidning jag inte vill missa!

söndag 4 januari 2009

Vackraste vintervädret

Visst är det kallt, men det är så vackert att det nästan gör ont! Det är bara att njuta, att fånga dagen!

Trädgård i vintervila





En promenad på isen


Hoppas att ni alla har fått njuta av härliga, lediga dagar i solskenet!






Underbar inspiration från Nancy Fishelson! Rustikt, milda nyanser, mörkt trä, spröjsade fönster - superfint!

lördag 3 januari 2009

Ingen ordning


Det har inte varit någon riktig ordning på mig den här julen. Först på annandagen hade jag fått allt pynt på plats, postat julkorten och slagit in de sista julklapparna. Hade ju tänkt vara ute i god tid, det var ju trots allt fyra lediga dagar innan julafton - men vad hjälpte det? Nåja, vad gör väl det när allt kommer omkring? Nu börjar jag redan tröttna på en del av pyntet, trots att jag faktiskt inte tog fram riktigt allt i år. Julgardinerna i köket, som förvisso är fina, åker definitivt ner i morgon. De skapar verkligen julkänsla i köket, men de släpper inte in särksilt mycket ljus och nu står jag inte ut i mörkret längre! Tomten och bocken åker nog också ner i lådan igen, men stjärnorna och granarna ( japp, det blev två i år!) får vara kvar ett par dagar till.


Hade tänkt att jag inte skulle ha så mycket rött i år, inspirerad av alla "vita bloggar". Men jag lyckades inte få till den riktiga julkänslan i allt det vita, hur fint det än var. Så det blev en hel del rött till slut ändå, däribland de där julgardinerna.... Ja, jag är nog inte så "vit" i vanliga fall heller, faller ju gärna för mörkt trä, både när det gäller golv och möbler. Titta bara på bilden ovan från Ralph Lauren så förstår ni vad jag menar. Fast det får inte bli för mörkt, det gäller att hitta den rätta balansen.


Det har inte varit någon ordning på bloggandet heller. När jag väl har startat datorn har jag mest sökt inspiration till mina (så här års vanliga) mål om träning och nyttig mat. Det finns en sida som heter Funbeat där man kan registrera sin träning, vikt, sina mål och annat och sen se sina resultat i både listor och diagram. Himla kul och inspirerande! Där kan man också få tips från andra medlemmar och naturligtvis kan man blogga där med och det kunde jag inte förstås inte låta bli. Får hoppas att det hjälper mig att verkligen nå mina mål den här gången, för jag har anmält mig till Vår ruset i Uppsala - jag som alltid hatat att springa! Men det vore en sån otrolig seger om jag lyckas med det, så nu satsar jag för fullt. Sprang på löppand för första gången idag och var både slut och lycklig efteråt :) Det här innebär dock att det förmodligen blir mer fokus på träning och mindre på bloggande, men med mindre TV-tittande kan jag förhoppningsvis hinna med både och.
I går var min storebror här med sin familj och med följde också hans svägerska och hennes familj. Det var kul att få umgås med dem en hel dag. Det blir inte så ofta vi träffas, trots att vi bara bor drygt en timme från varandra. Fick lite tips om hur man kan öppna en nätbutik, det kan ju vara bra att veta när jag väl tar tag i den drömmen!