söndag 29 mars 2009

Ändrat fokus

Det blir längre och längre bloggpauser, tiden räcker helt enkelt inte till. Jag har haft en riktig svacka när det gäller jobbet den här vintern, men nu är jag taggad igen. Därför har jag bestämt mig för att fokusera mer på jobbet, för att kunna utveckla både mig, min undervisning och förhoppningsvis mina elever förstås :). När helgen väl kommer har jag just nu ingen ro att blogga, det är så mycket annat jag vill göra då. Snart är det dessutom dags för utvecklingssamtal och då blir det om möjligt ännu mindre tid över för trevliga saker som bloggande. Nåt litet inlägg blir det så klart ibland, fast inte lika ofta som tidigare. Men rätt som det är vänder det säkert och då kommer jag tillbaka med full kraft igen!

Jag önskar er kära bloggvänner en solig och vårlik vecka!

tisdag 17 mars 2009

Idag kändes det äntligen som om våren faktiskt är på väg! Solen sken hela eftermiddagen och det kändes som att hamna i en annan värld. Jag gick en tur på tomten när jag kom hem, måste se om det dykt upp några knoppar. Än har vi mycket snö kvar, men några tulpanknoppar är i alla fall på gång - det räckte för att göra mig alldeles lycklig! Våren är på väg!!!!!


Rensarmanin håller i sig. Jag tror att jag behövde ett eget projekt för att inte bli frustrerad över att bygget tar sån tid. Nu har jag något eget att pula med och det känns så himla skönt. När det väl blir dags för spackling och målning kan jag också hjälpa till, men än så länge får killarna snickra ifred. De håller just på att skruva fast bräder som blir underlaget till värmegolvet, så nu ser man inte längre det hemska betonggolvet - man kan bli lycklig för mindre! Att det kan vara trendigt med betonggolv är för mig en gåta..... Men vem vet, när det börjar bli otrendigt igen så har jag säkert vant mig och vill ha betonggolv jag också ;)
Så här hiskeliga såg garderoberna ut FÖRE....


I helgen var jag tvungen att riva ut allt i min garderob för att Johnny ska kunna sätta dit värmefördelaren för värmegolvet. Först blev jag lite nedslagen, garderoberna är inte stora och nu skulle min garderob bli ännu mindre för den där fördelaren kräver ju lite plats.... Men så kom jag ihåg att Johnny faktiskt föreslagit att vi kunde byta garderob.... och när jag ändå var igång med att tömma den också, så var det ju lika bra att måla dem, vilket jag velat göra sedan jag kom hit för första gången!

och så här fina blev de sedan!

Så nu har vi äntligen vita garderober! Var förstås tvungen att rensa en del, kan ju inte ha gamla fula paltor i den där garderoben :)

Ja, det är ju inte mycket som får plats. En hel del hänger i bonussonens garderober, som naturligtvis också måste målas. Fast det får vänta tills vardagsrummet blir klart och jag får någonstans att ställa alla skolböcker och annat som ryms där nu. Det är en hel del som är provisoriskt just nu eftersom allt som stod i vardagsrummet nu är utplacerat lite varstans i huset. Men jag försöker ändå ha lite ordning i röran, det är väl ytterligare en anledning till min rensarmani.....


Galgen från Indiska med mina halsband passar perfekt här. Om den är i vägen kan den lika gärna hänga bredvid kläderna. Den tar ju ingen plats och är lätt att ta fram när man vill piffa till sig lite.
Ooops, nu vill de börja jobba här (sitter förstås i det nya vardagsrummet :)) så det är nog bäst att jag flyttar mig. Hinner inte redigera sidan, så ni får ta den som den är :)



fredag 13 mars 2009

Tävling


Titta in hos Anette som fyller 1 år som bloggare. Hon har en underbar blogg med massor med inspirerande bilder. För att fira sin "födelsedag" lottar hon ut det här vackra påskägget från Lisbeth Dahl - den chansen kan man ju inte missa :)

Fredagsröj

Fredag; avkoppling, reflektion, trött, te, Lantliv, inspirationssökande, ny energi - rensa!

En lagom stor bokhylla för favoritböckerna. Foto från Oprah.
Ungefär så har min eftermiddag sett ut. Det är lite som att ömsa skinn såhär på fredagen efter jobbet. Lägga lektionsplanering och uppföljning åt sidan och äntligen få fokusera sig på inredning, pyssel och fix. Här har rensats som aldrig för de senaste veckorna, men än är det en hel del kvar. Det är inte så mycket som syns på ytan, men i lådor och skåp börjar det bli ordning. Jag fick till och med Johnny med mig i söndags, han rensade flera kassar med datagrejer och gick äntligen med på att slänga två stora kassar med videoband. Steg för steg börjar jag få kontroll över huset och bort försvinner spår av saker som varken används eller ger oss någon glädje. Inser hur mycket jag handlat i onödan, saker som bara blir liggande, kläder som jag faktiskt inte trivs i.


Idag ska jag börja samla ihop böcker jag inte längre behöver. Jag ska lämna dem till biblioteket så att fler kan få glädje av dem istället. Det var "Rensa i röran med feng shui" som gav mig den idén. Först tyckte jag att det var helt omöjligt, men ju mer jag tänkte på det ju mer insåg jag att jag sällan läser om böcker jag läst, så varför bara ha dem stående i någon dammig bokhylla? Dessutom längtar jag efter luft och rymd efter att länge haft alltför mycket möbler och saker i våra små rum. Vill inte alls ha någon rörig bokhylla som stör lugnet. Till och med en hög med inredningsböcker är på väg ut. Skulle jag ångra mig kan jag ju alltid låna böckerna på bibblan :)

Några timmar senare;
Nu är första laddningen med böcker på bibblan! Har dessutom rensat tre kökslådor av bara farten. Åkte direkt till återvinningsstationen och lämnade två kassar så att inte Johnny skulle få syn på nåt som han skulle vilja behålla.... Blev inte klar i köket innan hungern satte in, så nu är det kaos där, men det fixar jag i morgon!

torsdag 5 mars 2009

Snart fredag!

Nu är veckan snart slut, bara fredagen kvar sen är hägrar helgen! Det gör mig inget att jag blir sittandes sent med veckobrevet på torsdagkvällen när jag vet att det bara är en arbetsdag kvar.



Den här helgen inleds med ett besök på Rum & Trädgård på Kistamässan. Där ska jag träffa en kompis jag inte träffat på länge och det ska bli så kul att se henne :)


Framåt kvällen kommer äntligen Johnny hem, han har varit i Tyskland hela veckan. Det ska bli skönt att ha honom hemma igen!


Redan nu önskar jag er en riktigt vårlik och skön helg!