söndag 26 april 2009

Njutningstider

Stunder av lycka, nog blir de fler på våren. Titt som tätt ser jag något som gör mig alldeles varm. Som alla våra blåsippor!

Runt rosenbusken växer fler och fler för varje år.
På ena sidan är de blå.

På andra sidan rosalila!

Vårlök dyker upp här och här i trädgården.

Min favoritplats på våren, fullt med scilla, några vitsippor, en och annan krokus och vintergäck som redan blommat över.

Igår var den största njutningen den här lilla tjejen! Vi firade hennes mamma, men när jag kom hem upptäckte jag att jag inte tagit ett enda kort på henne - det var Elin för hela slanten. Fast hennes mamma anas faktisk i bakgrunden :)

Måste bara få visa bilder från påskhelgen också. En glad tjej hemma hos farmor och farfar.

Att gunga för första gången var hissnande....

.... och väldigt roligt!

När jag åkte från kalaset köpte jag jordgubbar och gjorde sen en sallad med ruccola, spenat, färsk sparris, lufttorkad skinka, fetaost, körsbärstomater och så jordgubbarna på toppen. Ringlade över balsamicokräm - herregud så gott! Till frukost hamnade de på smörgåsarna - det måste ni bara testa :)


Tror att jag ska göra som Linda och kalla det här för en livstilsblogg eller nåt istället. Så mycket inredning blir det ju inte nu för tiden, har mer trädgård, bakning, träning, familj och jobb i huvudet och det är ju förstås också det jag vill skriva om. Visserligen är det kanske inte så viktigt, men det kan ju vara bra för er läsare att veta vad ni kan vänta er att få läsa här och så slipper jag känna pressen att jag måste skriva om just inredning. För det finns ju så himla mycket annat i livet än just inredning - eller hur! ;-)

lördag 18 april 2009

Utan internet i sju dagar,



försmäktar jag på denna ö...... Är det inte typiskt? När jag väl är ledig och har all tid i världen, så är det någon som gräver av en kabel så att hela orten har varit utan internet i EN HEL VECKA!!!! Det är säkerligen många med mig som har varit frustrerade. Men glädjen är dessto större nu när det ÄNTLIGEN fungerar!


Det verkar vara många som är ute och surfar nu, för det går otroligt långsamt att få med bilderna. Skriver mer en annan dag och tittar runt hos mina bloggvänner istället.


Önskar er alla en fortsatt skön helg!




onsdag 1 april 2009

Vår!!!!!!!!!!!!


När vädret är så underbart det kan bli går det inte att låta bli att blogga i alla fall :) Idag när jag kom hem åkte kameran fram för första gången på länge, måste bara få fota lite i det underbara solljuset!



Bofinkshane från wildlifegarden.se

Fåglarna kvittrar för fullt och idag hörde jag bofinken för första gången. Den gör mig så lycklig! När jag hör den då är verkligen våren här!


Nästan alla pelargonsticklingar har överlevt, tack och lov. De jag köpte på mässan i Kista har jag toppat för att de ska grena sig, får väl se om det lyckas. Den här köpte jag bara för att bladen var så vackra. De sitter på långa stjälkar, så helt olik de andra pelargonerna.

Här är en stjärnpelargon som också har otroligt fina blad. Märkligt, jag har aldrig riktigt tänkt på hur pelargonernas blad ser ut förut...... Har definitivt fått pelargonfeber! Tantvarning, va?!


På en tur i trädgården hittade jag de första snödropparna! De har redan slagit ut och de doftar helt underbart :)


I vardagsrummet råder kaos, som synes.


Här står fönster och väntar på färg.


De ska sitta här när de är färdiga.
Här förbereds det för den öppna spisen. Röret som anas mitt i frigoliten ska leda in frisk luft så att brasan ska få fart. Det går igenom badrummet som ligger under, kan lova att där var dammigt när hålet borrats.....
Här är min njutningsplats! Om ni visste hur lycklig när jag får sitta här, blogga, läsa tidningar och dricka kaffe! Tänk då hur lycklig jag kommer att bli när allt väl är klart, det blir rena himmelriket!
Nej, nu är det dags att jobba en stund. Ha en fortsatt skön vecka i vårsolen!