onsdag 5 augusti 2009

Melody Gardot och Utö

När jag vaknade var det mulet och dimmigt. Gick ut och åt frukost i alla fall, det var ju varmt i alla fall. Nu har dimman lättat och solen skiner, det blir en fin dag i dag med!

I måndags kväll såg jag och framför allt hörde, en reklamfilm för Melody Gardots skiva "My one and only thrill". Jag föll pladask för hennes lugna, lite jazziga stämma och igår köpte jag skivan. Jag älskar den! Blir lugn och harmonisk när jag lyssnar på den, rofylld. Precis vad jag kommer att behöva lyssna på när jag åker hem i bilen efter jobbet om dagarna. Här kan du få lite smakprov från skivan. Melody blev påkörd när hon var 19 år och fick skador både i huvudet och i höftpartiet (går med käpp nu). När hon låg på sjukhuset fick hon musikterapi och det var tydligen då hon började skriva låtar. Tänk vad slumpartade händelser kan föra oss in på nya vägar i livet....
Foto: Aftonbladet

Igår var jag och Åsa L och hälsade på Carina. Hon bor i en nybyggd lägenhet med fönster från golv till tak. Hon har utsikt mot Hötorgsskraporna, så ni som varit i Stockholm förstår hur centralt hon bor. Det har förstås sina för och nackdelar att bo så centralt, men lägenheten är ljus och fräsch och hon har en stor balkong med fina blommor som gör att man glömmer lätt bort alla människor som strosar nere på Sergelgatan.

Jag tog med mig kameran för att ta lite kort, men inte kom jag ihåg det när jag väl var där. Hade gärna visat bilder på de vackra faten i olika färger med en massa gott på, havskräftor, chevrétoast och god sallad. Tack, Carina, för en underbart god middag! Tänk så bra att du bor så centralt, så lätt för både Åsa och mig att hälsa på - och det gör vi gärna snart igen!


På fredag åker jag till Utö med Lena och Åsa F. Det är en av de vackraste öar jag vet, säkert delvis på grund av att jag ofta var där som barn. Det ska bli underbart att få umgås med mina vänner ett par dagar och njuta av skärgården.
När kvällen kommer blir det säkert ett besök på Bakfickan också, där brukar det vara bra drag :)

Förhoppningsvis hyr vi cyklar och tar oss till Storsand på Ålö - mitt paradis på jorden. Det är en fin vik med sandstrand och klippor där man kan sitta och njuta med blicken mot horisonten.

Att sitta där på klippan, med vågorna som slår upp över fötterna och titta ut över havet är det bästa jag vet! Då fylls jag med energi, känner mig både pigg, stark och lugn på samma gång. Det blir den perfekta avslutningen på sommarlovet!


Vår lilla tripp innebär att jag bara har två hela dagar kvar här hemma innan jag börjar jobba. Alltså är det idag jag vill (måste?) sätta igång med planeringen för terminen, nu finns det ingen återvändo längre. Tack och lov fick jag ny energi när jag träffade mina vänner, så paniken jag känt inför att börja jobba igen har försvunnit. Ok, bäst att sätta igång! Ska bara ringa Åsa F och planera inför helgen först..... ;)
Hoppas solen skiner på er alla!

tisdag 4 augusti 2009

God morgon!

Jag njuter varje gång jag får äta frukost ute, men nog suger jag åt mig lite extra nu när det börjar närma sig terminsstart och det bara blir på helgerna man hinner sitta ute i lugn och ro. I morse bakade jag Leilas filmjölkslimpa igen, den är ju så himla god! Jag gillar inte russin, så jag hade i torkade gojibär istället, sist hade jag torkade blåbär. Lite extra valnötter blir det också, det gör brödet om möjligt ännu godare. Den blommiga duken köpte jag på Hemtex i våras, kudden också. Förra året köpte jag dynor i jeanstyg i Himlas sommarbutik som jag hade tänkt att ha i stolarna, men de var ju alldeles för tjocka. Typiskt! Får väl ha dem sen när altanen är klar och man sitter och tar en kopp te i trappan.

Praktiskt taget alla pelargoner blommar för fullt, men de har inte gillat att det har regnat så mycket. Plockade bort en massa vissna blommor, så nu ser de lite piggare ut igen. Vi har massor med basilika, men jag ska erkänna att jag har varit lite dålig på att ta tillvara den. Ska göra pesto någon dag i veckan och sen ska jag frysa in en hel del så att jag kan göra pesto i vinter också, det ska visst funka bra.
Snart ska jag bege mig in till Stockholm för att träffa två kollegor från mitt gamla jobb - det ser jag verkligen fram mot!
Hoppas att ni får en skön och solig augustidag!

måndag 3 augusti 2009

Skön måndag!

Hoppas att ni alla haft en bra början på veckan!
Första dan på sista sommarlovsveckan började riktigt effektivt och avslutades med en mysig middag tillsammans med min vän Ann-Sofi. Det blev mycket snack och många skratt. Måste se till att vi ses oftare!
Med sig hade hon en snygg mjölkkanna som genast fick träda i tjänst. Tack, Ann-Sofi!

När jag sprang i skogen i morse var luften hög och klar, fick nästan lite höstkänsla. Trots den friska luften gick det inge vidare att springa, kroppen ville inte alls. Två steg fram och ett tillbaka... Men i morgon är en ny dag - det är bara att köra på :)

söndag 2 augusti 2009

Det har varit en underbar helg! I fredags var vi på Elmstanatta vid Väddö kanal med våra grannar. Jag gjorde två fynd som jag ska ha på väggen i min walk-in-closet/tvättstuga/sy- och pysselrum. Vi satt länge på Väddö kanalkrog och njöt av kvällssolen. I går var vi på bröllop i en renoverad lada. Det var så himla fint och samtidigt enkelt. Bruden var så vacker, med en kort klänning och pärlor i håret. Johnny och jag hade riktigt kul, skrattade och dansade massor. En sån kväll man kan leva länge på!
Foto: Sköna Hem
I morgon börjar Johnny jobba och jag går in i min sista sommarlovsvecka. Det känns vemodigt som alltid, även fast jag förstås är tacksam över att fått vara ledig så länge. Nu är det bara att ladda upp igen, fylla i nya almanackan, läsa lite för att få ny inspiration, planera lektioner, läxor och temaarbeten. Men jag ska hinna slappa lite också, det har nästan varit för lite slappande den här sommaren. Så ska jag träffa lite kompisar också. Och måla förstås. Och kanske sy lite.... Ja, det blir nog en bra vecka, ett bra avslut på sommarlovet och en bra inledning på höstterminen. Hoppas att ni också får en skön vecka!