onsdag 5 augusti 2009

Melody Gardot och Utö

När jag vaknade var det mulet och dimmigt. Gick ut och åt frukost i alla fall, det var ju varmt i alla fall. Nu har dimman lättat och solen skiner, det blir en fin dag i dag med!

I måndags kväll såg jag och framför allt hörde, en reklamfilm för Melody Gardots skiva "My one and only thrill". Jag föll pladask för hennes lugna, lite jazziga stämma och igår köpte jag skivan. Jag älskar den! Blir lugn och harmonisk när jag lyssnar på den, rofylld. Precis vad jag kommer att behöva lyssna på när jag åker hem i bilen efter jobbet om dagarna. Här kan du få lite smakprov från skivan. Melody blev påkörd när hon var 19 år och fick skador både i huvudet och i höftpartiet (går med käpp nu). När hon låg på sjukhuset fick hon musikterapi och det var tydligen då hon började skriva låtar. Tänk vad slumpartade händelser kan föra oss in på nya vägar i livet....
Foto: Aftonbladet

Igår var jag och Åsa L och hälsade på Carina. Hon bor i en nybyggd lägenhet med fönster från golv till tak. Hon har utsikt mot Hötorgsskraporna, så ni som varit i Stockholm förstår hur centralt hon bor. Det har förstås sina för och nackdelar att bo så centralt, men lägenheten är ljus och fräsch och hon har en stor balkong med fina blommor som gör att man glömmer lätt bort alla människor som strosar nere på Sergelgatan.

Jag tog med mig kameran för att ta lite kort, men inte kom jag ihåg det när jag väl var där. Hade gärna visat bilder på de vackra faten i olika färger med en massa gott på, havskräftor, chevrétoast och god sallad. Tack, Carina, för en underbart god middag! Tänk så bra att du bor så centralt, så lätt för både Åsa och mig att hälsa på - och det gör vi gärna snart igen!


På fredag åker jag till Utö med Lena och Åsa F. Det är en av de vackraste öar jag vet, säkert delvis på grund av att jag ofta var där som barn. Det ska bli underbart att få umgås med mina vänner ett par dagar och njuta av skärgården.
När kvällen kommer blir det säkert ett besök på Bakfickan också, där brukar det vara bra drag :)

Förhoppningsvis hyr vi cyklar och tar oss till Storsand på Ålö - mitt paradis på jorden. Det är en fin vik med sandstrand och klippor där man kan sitta och njuta med blicken mot horisonten.

Att sitta där på klippan, med vågorna som slår upp över fötterna och titta ut över havet är det bästa jag vet! Då fylls jag med energi, känner mig både pigg, stark och lugn på samma gång. Det blir den perfekta avslutningen på sommarlovet!


Vår lilla tripp innebär att jag bara har två hela dagar kvar här hemma innan jag börjar jobba. Alltså är det idag jag vill (måste?) sätta igång med planeringen för terminen, nu finns det ingen återvändo längre. Tack och lov fick jag ny energi när jag träffade mina vänner, så paniken jag känt inför att börja jobba igen har försvunnit. Ok, bäst att sätta igång! Ska bara ringa Åsa F och planera inför helgen först..... ;)
Hoppas solen skiner på er alla!

1 kommentar:

AG sa...

Ingen ting er vel så herlig som å sitte på svaberget og høre bølgene slå:) Lyden av havet er utrolig beroligende synes jeg, da samler jeg også masse energi.
Ønsker deg en fin helg og avslutning på ferien:)
Klem AG