onsdag 8 juli 2009

Det går ju inte i ett nafs att måla köket, men det går i alla fall framåt! Ni ska få se vad som hänt sen sist;
Här står fortfarande skåpen på plats....

Där försvann alla luckor

och där är skåpen borta! Genast känns köket betydligt luftigare och ljusare :) Snickar-grannen hjälpte mig att riva skåpen och när han kommer tillbaka från stan ska han göra nya hyllplan och dörrar till det högra skåpet. Sen ska bänkskivan dit. Den får vi förstås ta bort sen när vi ska panela, men det är skönt att få dit den så länge så att vi kan ställa dit lite grejer. Det är ju liksom lite kaos överallt just nu, ni skulle bara se Filips rum och vårt sovrum.....

Så var det luckmålningen. Här ligger de redo för ny färg

Grundfärgen var lite ljusare än den "riktiga" färgen

Skafferidörren har kommit på plats! Lite svårt att se färgen, lite dalablå, mellanblå, jeansblå ungefär - jättefin tycker jag!

Så här såg bänken bredvid kylen ut. Jag rev bort den otroligt fula perstorpsskivan i vintras och sedan dess har det sett ut så här, en ren träskiva och lister som sticker upp lite för mycket runt kanten. Inte så snyggt, men betydligt bättre än med perstorpsskivan i alla fall

Det där var betydligt bättre - vilken skillnad! Älskar det mörka valnötsträet, så himla fint mot den vita väggen mot kylen. Gillar ni tyget under? Det är gamla lakan som aggerar damskydd i brist på skåpluckorna.

Det är de här skåpen jag slipat nu på morgonen och som det snart är dags att måla. De ska bli såååå skönt att få kladda dit den vita färgen, här behövs den mer än någon annan stans, se bara på underskåpet..... Hua! Vill måla klart skåpen i morgon så får de torka i fred i en vecka sedan. På fredag åker vi nämligen till Rom på en välbehövlig semester! Det ska bli helt underbart att komma bort från allt vad renovering heter. Fast det jag längtar mest efter är förstås att se om vi kan hitta något roligt i inredningsväg, något annorlunda som kanske inte finns här. Det står några marknader på programmet och så blir det ett besök hos Riviera Maison - något kul lär vi säker hitta!

Det lär vara fullt upp tills vi åker, så jag passar redan nu på att önska er en härligt lat, pysslig och solig vecka!

2 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Huvva, jag blir nästan lite stressad bara av att se på bilderna! Är inne i en inredningssvacka just nu, har ingen energi... Men du jobbar på bra med köket, ska bli spännande att se det klart!

Önskar er en toppen semesterresa!!
Kram A-C

Sjöboden sa...

Hej! Vilket projekt! vi målade oxå om våra luckor, men vi lämnade iväg dem, det var skönt, phu...

Kram C