måndag 23 juni 2008

Nya idéer

Förra helgen när vi satt på altanen sa J plötsligt; "Vi kanske ska ha dubbla altandörrar istället, ut mot gräsmattan". Det var ju precis det jag tjatade om innan J gjorde ritningarna (ibland tar det lång tid innan fröna gror ;-)) så ingen kunde ju bli gladare än jag! Nu har vi förstås redan köpt en altandörr, men den kanske vi kan använda någon annanstans, eller sälja på Blocket eller nåt.

Det är ju de där dubbeldörrarna jag sett i fantasin, hur jag slår upp dem mot trädgården och de vita gardinerna fladdrar i vinden. Ni fattar va? Det blir ett fönster (2-luft) på var sida om dörren. Först tänkte jag att de ska sitta tätt ihop med dörren, som här till höger, men de hamnar nog mitt på väggen istället, mellan altandörren och ... husknuten (vad svårt det är att komma på orden ibland...). Då får vi rum med fina fönsterbrädor på insidan, som går lite utanför själva fönstret.



Igår kom brorsan hit med sin familj, vi ska få rå om deras killar ett par dagar. Han föreslog att vi skulle ha en riktigt bred altandörr och tyckte inte att det gjorde nåt att spröjden då blir olika stora på dörren och fönstrena. Det var ju precis det jag ville höra :-).
Fler idéer blev det under kvällen de var här. Vi ska ha en trappa framför altandörren som går åt både vänster och höger när man kliver ut från huset. Brorsan sa att det är väldigt snyggt om trappan blir bredare ju längre ner man kommer. Förstår ni? Den liksom breder ut sig. Jag såg ju genast hur snyggt det skulle bli eftersom jag då skulle få plats med fler blomkrukor i trapporna. Dessutom skulle det bli perfekt att slå sig ner där med kaffekoppen när andan faller på.

Fast det blir förstås lite problem nedtill då, eftersom det ligger en rabatt där, med slipers runt om. Inte säker på att J fastnade för den idén, men när det väl är dags för att bygga trappa så kanske det fröet också har grott! ;-)



Här ser ni att det bara är en remsa med gräs intill husgrunden, ca 1,5 m bred. Det blir kanske väl trångt med en bred trappa där. Fast det går förstås att flytta hela rabatten också. Brorsan och M (hans fru) sa att det är lika bra att satsa och göra det man verkligen vill ha när man väl gör något även om det är lite krångligare. Jag tycker förstås att de har helt rätt!

Vi pratade om hur vi ska möblera också. Jag har tänkt att man ska se både den öppna spisen (som kommer att sitta mot innerväggen intill skorstensstocken), fönstrena och TV:n när man sitter i sofforna. Förra veckan skrotade jag idén om TV:n, får ha den på hjul istället så att jag slipper möblera efter den. Brorsan och M tyckte att det räcker med korgstolarna framför öppna spisen, då kan man placera soffgruppen som man vill. Det var ingen dum idé, det ska jag testa i dataprogrammet jag testar olika möbleringar i. Ska se om jag kan ta en skärmbild av mina idéer där så att ni också får se.

Nej, nu ska jag ta hand om mina killar. Ska se om de vill hjälpa mig att flytta prästkragarna, de ligger lite illa till nu när bygget börjar komma igång.

Hoppas att ni får en härlig måndag!





1 kommentar:

A home far away sa...

Tack snälla du för alla fina butikstips!
Jag besökta faktiskt Syster Lycklig idag, makalöst fina saker jag är så glad att jag hittade dit! Sen blev det NK också.

Du får självklart länka jag blir sååå glad!

Kram, kram
Gunilla